فرهنگ و هنر

آلن بایاش:هر جا که روی آسمان همین رنگ است

توفیق اقتصادی :آلن بایاش نقاش و نویسنده و تصویرگر فرانسوی در سال 1937 در فرانسه به دنیا آمد. تحصیلات او معماری و نقشه کشی داخلی است. آثار او بیننده را با خود به درون جهان شرق و فضای پنهان دل می برد. بایاش پس از 8 سال تدریس در دانشکده هنرهای تزئینی تهران، دلبسته ایران و معماری این سرزمین شد و از آن پس آثارش را با الهام پذیری از مناظر و آثار باستانی و نمادهای ایرانی انجام داد. وی در مدت زمانی که در ایران بود، عاشق اصفهان می شود و آنجا را شهری روشنی بخش می داند که طی سالیان طولانی چکیده هنر نقش پردازی خود را از آن الهام گرفته است.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر پایگاه خبری توفیق اقتصادی،تاکنون در ایران 22 عنوان کتاب را مصور کرده، کتاب هایی که برخی از آن ها را خود نوشته است. کتاب هایی با عنوان : «دو دوست»، «دخترک و گل نرگس»، «بابا برفی»، «زندانی شب»، «دانای دانایان»، «آرزوی سهره»، «سبز و سیاه»، «ستاره»، «چوپان دریایی»، «باران شبنم»، «مردی که فکر نمی کرد»، «قهوه ای»، «افسانه کشتیران آناهید»، «افسانه کویر»، «گرگ و خرگوش»، «ژینژانبر، مرغ نوروزی»، «سه تار موی طلایی»، «آب حیات»، «دنیای پوپو» و …

در سال 1385 نمایشگاهی از نقاشی های آلن بایاش در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برپا شد. او در حاشیه این نمایشگاه گفته بود: «من دو چشم و دو دست دارم که یکی ایرانی و یکی فرانسوی است و دو وطن و آرزو می کنم که دنیای کودکان ایران و فرانسه با چاپ این کتاب ها به هم نزدیک شود.»

 او ایران را اینگونه توصیف می کند: جادوی رنگ ها. آثار نقاشی او با موضوع ایران و تکنیک آبرنگ با قلم گیری های راپیدی در کاخ نیاوران نگهداری می شود.

در گذشت آلن بایاش

آلن بایاش، هنرمند فرانسوی و عاشق ایران، در ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ به آسمان‌ها پیوست. او که متولد ۲۷ نوامبر ۱۹۳۷ در شهر گره فرانسه بود در یکی از نقاشی‌هایش از دورنمای کاشان، جمله «هر جا که روی آسمان همین رنگ است» را به خط فارسی نوشته بود.

توصیف او از ایران همیشه این بوده؛ جادوی رنگ‌ها. ایران به خاطر چهار فصل بودنش، سرشار از رنگ است؛ چیزی که در هنر ایران، به شکل نوعی موسیقی درونی، نوعی هماهنگی می‌شود دید.

 

نوشته های مرتبط