درآمدهای نفتی ;دعوای جدید دولت و مجلس
توفیق اقتصادی:پول نفت به دعوای جدید دولت و مجلس تبدیل شده است؛ جاییکه دولت میگوید خوب نفت میفروشد اما تغییرات بودجه توسط مجلس باعث کسری درآمدهای نفتی شده است.
به گزارش پایگاه خبری توفیق اقتصادی، هر چه از عمر دولت سیزدهم میگذرد، اختلاف نظرها میان دولت و مجلسی که همسوترین قوه مجریه و مقننه تاریخ ایران محسوب میشوند، بیشتر میشود. مخصوصا در شرایطی که مجلس انقلابی به ماههای پایانی خود نزدیک میشود و شاید نمیخواهد در ناکامیهای اقتصادی دولت شریک شود.
دولتی که با انبوهی از وعدههای رنگارنگ اقتصادی بر سرکار آمد و قرار بود به سرعت شرایط کشور را دگرگون کند اما حالا پس از گذشت بیش از دو سال عمر خود نه تنها نتوانسته به آن وعدهها جامه عمل بپوشاند بلکه با شرایط بدتری نسبت به دو سال گذشته روبرو است.
در این شرایط کسری بودجه و درآمدهای نفتی به محل اختلاف جدید میان دولت و مجلس بدل شدهاست.
هفته گذشته بود که داود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در حوزه درآمدهای نفتی با چالش بیش برآوردی روبرو هستیم؛ درآمدهای نفتی در بودجه ۶۲۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است، فرض بر این بوده که نفت را با قیمت ۸۰ دلار و به میزان ۱.۵ میلیون بشکه بفروشیم، اما در بسیاری از ماههای سال قیمت فروش و میزان صادرات کمتر بوده است.
رئیس سازمان برنامه تلویحا تغییرات لایحه بودجه در مجلس را مقصر شرایط کنونی و کسری بودجه دولت دانستهاست.
اما احسان ارکانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، صحبتهای رئیس سازمان برنامه را غیرکارشناسی، کذب و سیاستزده دانسته است.
ارکانی گفته که باید از رئیس سازمان برنامه و بودجه پرسید، زمانی که دولت و بهویژه وزیر نفت، با افتخار از افزایش بیسابقه فروش نفت در دولت فعلی اطلاعرسانی و آن را به عنوان یک دستاورد دولت سیزدهم اعلام میکند که حتی بعد از تحریم به رکورد بیسابقه رسیده است؛ این سوال را باید پاسخ دهند که این تناقض عجیب بین ادعا و شعار دولت در فروش بیسابقه نفت و کاهش شدید درآمد واقعی آن در منابع درآمدی بودجه ۱۴۰۲ علامت چه چیزی میتواند باشد؟
هر چه زمان میگذرد به نظر میرسد ماه عسل دولت و مجلس همسو به پایان رسیده و حالا هر کدام دیگری را در شرایط کنونی مقصر میدانند!