هنرمند نقاش نوپاپ سنت گرا ;خسرو حسن زاده درگذشت
توفیق اقتصادی:خسرو حسنزاده نقاش، هنرمند نمایشهای چیدمانی و بازیگر در سال ۱۳۴۲ از هفته گذشته بهدلیل مسمومیت ناشی از مصرف الکل تقلبی در کما بود یکشنبه 11تیرماه جانش را از دست داد.مراسم بدرقه پیکر خسرو حسنزاده، هنرمند نقاش، امروز چهارشنبه ۱۴ تیرماه ساعت ۱۰ صبح مقابل خانه هنرمندان ایران برگزار میشود.
به گزارش گروه فرهنگ و هنر توفیق اقتصادی ،حسنزاده خودش را به عنوان نقاش و هنرمند مفهومی سیاسی و اجتماعی معرفی میکرد و آثارش به غیر از ایران، در کشورهای دیگر هم طرفدارانی داشت.خسرو در خانوادهای از طبقه متوسط متولد شد.در دانشگاه هنر نقاشی و در دانشگاه آزاد ادبیات فارسی تحصیل کرد و چندی شاگرد آیدین آغداشلو بود. 15سال در تهران در یک میوهفروشی- شغل خانوادگیشان- مشغول بود و ایده همه کارهای خود را از آن محیط و ارتباط با مردم بهدست میآورد.مدتی در جنگ ایران و عراق شرکت داشت. حسن زاده در زمان جنگ از خرمشهر تا خرمآباد تعداد زیادی نقاشی دیواری از شهدا کشیده بود؛ به همین دلیل با مجموعه جنگ شهرت پیدا کرد و با مجموعه عاشورا این شهرت را ادامه داد.
او بعد از اینکه بهعنوان هنرمندی مشهور در کشورهای دیگر شناخته شد، تصمیم گرفت میوهفروشی را رها کند و همه وقتش را به نقاشی اختصاص دهد. این نقاش شاید بیشتر با پهلوانان کشتیگیر و آثار چاپی خود شناخته شود. او در مصاحبههایش تعریف میکرد از زمانی که نقاشی را شروع کرده، موضوعات اجتماعی برایش جذاب بودند و علاقه دارد که با زبانی ساده آنها را در قالب هنر به مردم نشان دهند.
اولین نمایشگاه خارجی او ۲۴ سال پیش در لندن برگزار شد و موزه انگلستان مجموعه آثار او را خرید. بعد از آن هم نمایشگاههای مختلفی در پاریس و لندن برگزار کرد و شهردار پاریس که کارهای او را دیده و پسندیده بود، از خسرو برای گذراندن یک دوره تحصیلی در سیته دعوت کرد و پنج ماه را آنجا گذراند.
در سال ۲۰۰۳ با بورسی از سیته به پاریس رفت. نمایشگاههای جمعی و انفرادی بسیاری در شهرهای لندن و پاریس و بیروت و دبی برگزار کردهاست. آثار این نقاش در بخش غیر رقابتی پنجاه و سومین دوسالانه ونیز و در نمایشگاه دیوان شرق و غرب نیز شرکت داده شدهاند. برخی از آثار او در موزه بریتانیا، موزه هنرهای زیبای لسآنجلس، موزه هنرهای زیبای هیوستون، موزه آقاخان تورنتو و موزه هنرهای معاصر ایران نگهداری میشود.
موضوع آثار او اغلب مسائلی است که در جامعه ایرانی با زندگی روزمره و حساسیتهای اکثریت مردم گره خوردهاست. جنگ، خانواده، زنان، قهرمانان، ستارهها و چهرههای محبوب، ورزشها و سنتهای مردمی، رابطه جامعه ایرانی با غرب؛ و اموری از این دست؛ و از این روست که خود آثارش را «هنر مردم» مینامد. حسنزاده به هنرآفرینی در قالبهای متفاوت و استفاده از مصالح متعدد، متنوع، و ترکیب مصالح علاقه داشت. بسیاری از آثار او بر پایه چاپ سیلکاسکرین که او خود در آن مهارت دارد خلق شدند. کاشی نیز از مصالح مورد علاقه او است که در ترکیب آن با چاپ سیلک و لعابکاری، به بیان هنری تازهای دستیافت.سبک هنری این هنرمند فقید در آثار چاپی و نقاشیهایش برگرفته از عناصر و هنرهای سنتی ایران، به ویژه کاشیکاری و تلفیق آن با تکنیکهای هنر مدرن مثل چاپ سیلک اسکرین است.
گزیدهای از آثار زندهیاد حسنزاده از دهه ۱۳۷۰ به بعد، در سال ۱۳۹۷ در گالری ایرانشهر به نمایش درآمد که مجموعههای مختلفی چون «یادداشتهای جنگ»، «تروریست»، «یا علی مدد» و «پهلوانان» و … را شامل میشد. این مرور بر آثار به دنبال نمایش جدیدترین مجموعه آثار حسنزاده با عنوان «وارهول نجاتم داد» برگزار شد. در سال ۱۴۰۱ نیز نمایشگاهی با عنوان «بازگشت رضا موتوری» در گالری ایرانشهر برگزار کرد.روحش شاد.