بازار سرمایه

ظرفیت تولیدی «بمولد»

توفیق اقتصادی:نشست خبری ویژه عرضه اولیه سهام شرکت مولد نیروگاهی تجارت فارس صبح روز جاری با حضور مدیران این مجموعه در فرابورس برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری توفیق اقتصادی به نقل‌ از مدیریت ارتباطات فرابورس، در ابتدای این نشست داوود محمودی، مدیرعامل شرکت مولد نیروگاهی تجارت فارس به تشریح تاریخچه این مجموعه پرداخت و گفت: این مجموعه در سال ۱۳۹۰ از طریق ردّ دین در چارچوب اصل ۴۴ قانون اساسی به بانک تجارت واگذار شد.
وی با اشاره به اینکه این مجموعه در زمینی به مساحت تقریبی ۱۰۷ هکتار در جنوب شرقی شهر شیراز قرار گرفته است، گفت: سرمایه «بمولد» ۸ میلیارد و ۴۷۱ هزار میلیون ریال و سال مالی شرکت پایان آذرماه است.
ظرفیت تولیدی «بمولد»
محمودی به ظرفیت تولیدی مولد نیروگاهی تجارت فارس اشاره کرد و افزود: مجموع ظرفیت تولید انرژی الکتریکی «بمولد» به میزان ۱۰۳۵ مگاوات ساعت است که توسط ۶ مولد گازی و سه مولد بخار از نوع سیکل ترکیبی به دست می‌آید و انرژی تولیدشده به ایستگاه‌های فوق توزیع برق به مجاورت مصرف‌کنندگان و مشترکان برق انتقال داده می‌شود.
مدیرعامل «بمولد» در ادامه معرفی این مجموعه نیروگاهی گفت: طی سه‌ماهه نخست سال جاری، ۲.۴ درصد رشد تولید نسبت به مدت مشابه سال گذشته در «بمولد» محقق شده و طی ۴ سال اخیر روند صعودی در تولید انرژی را رقم‌زده‌ است.
به گفته محمودی بر اساس برنامه‌های تعمیرات سالانه واحدها در سال ۱۴۰۲، به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی‌شده که برای پیک مصرف تابستان سال ۱۴۰۳، این مجموعه افزایش تولید در واحد بخاری داشته باشد.
وی یکی از مهم‌ترین وظایف این نیروگاه را فروش برق دانست و گفت: طی سال ۱۴۰۱ مجموع فروش برق «بمولد» رشد ۴۰ درصدی داشته و به ۵۰۵ میلیارد تومان رسیده است. ضمن آنکه این مجموعه در دو سال گذشته در درآمدزایی و بهینه‌سازی فروش، بسیار خوب عمل کرده است.
نگاهی به بودجه سال جاری
مدیرعامل شرکت مولد نیروگاهی تجارت فارس در ادامه این نشست با تأکید بر اینکه شاخص نرخ درآمدزایی نیروگاه به ازای آمادگی و مقایسه با سایر نیروگاه‌ها در جایگاه خوبی قرار دارد، به تشریح بودجه سال مالی پایان آذرماه ۱۴۰۲ پرداخت و گفت: درآمد عملیاتی شرکت ۶۰۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده که در ۶ ماهه، نیمی از آن محقق شده است.
وی با اشاره به پیش‌بینی سود خالص ۳۵۹ میلیارد تومانی برای سال مالی جاری، گفت: در دوره ۶ ماهه منتهی به۳۱ خرداد ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل، سود عملیاتی با رشد ۴۵ درصدی به ۲۸۸ میلیارد تومان رسیده است. از سوی دیگر سود خالص دوره ۶ ماهه امسال نیز با ۷۳ درصد رشد به ۲۲۳ میلیارد تومان رسیده است.
محمودی در ادامه عنوان کرد: دوره وصول مطالبات در «بمولد» به ۲۳۴ روز کاهش یافته در حالی در سال مالی گذشته این رقم ۲۵۹ روز بوده است. شایان ذکر است دوره وصول مطالبات به‌طور میانگین ۲۸۳ روز است که در مجموعه «بمولد» ۲۳۴ روز است.
زمینه فعالیت
در ادامه نشست معرفی شرکت مولد نیروگاهی تجارت فارس، محمد محمدی نماینده ارزش‌گذار از تأمین سرمایه امید نیز به تشریح آخرین وضعیت «بمولد» و جزییاتی از ارزش‌گذاری آن پرداخت.
وی با اشاره به اینکه زمینه فعالیت شرکت، تولید و فروش انرژی برق است، گفت: این نیروگاه از نوع سیکل ترکیبی دارای ۶ واحد گازی و ۳ واحد بخار جمعا با ظرفیت اسمی ۱۰۳۵ مگاوات- ساعت است.
وی به بحث دعاوی مجموعه «بمولد» اشاره کرد و افزود: نکته قابل ذکر در صورت‌های مالی این مجموعه بحث دعاوی حقوقی درزمینه دریافت مطالبات از سال‌های ۱۳۹۶ است که در یکی از این دعاوی حقوقی مکلف به دریافت آلومینیوم در راستای تهاتر مطالبات شده است.
وی ادامه داد: همچنان پرونده‌های باز در خصوص دریافت مطالبات برای «بمولد» وجود دارد و به همین دلیل در روند پیش‌بینی سود آتی، مطالبات ثابت در نظر گرفته شده، زیرا نحوه دریافت مطالبات مشخص نیست. اما در خصوص ایرالکو، ۸۲۴۴ تن آلومینیوم مطالبه بوده که طی دو سال اخیر آن را دریافت کرده و از طریق بورس کالا به صورت نقدی فروخته است و سود خوبی از این محل محقق شده است.
وی در ادامه در خصوص پیش‌بینی نرخ فروش محصولات شرکت با توجه به ابلاغیه سال ۱۴۰۲ گفت: بر اساس این ابلاغیه، نرخ فروش محصولات «بمولد» رقم ۱۰۶ هزار تومان به ازای هر مگاوات ساعت پیش‌بینی شده است.
محمدی تأکید کرد: با این پیش‌بینی برای سال ۱۴۰۲، میانگین وزنی نرخ فروش برق ۹۵ هزار و ۹۰۰ تومان لحاظ شده و برای سنوات بعد با اعمال نرخ رشد، محاسبه شده است. نکته قابل ذکر آنکه در نرخ‌های رشد، ثابت نبودن رویه و فرایندهای افزایش نرخ برق در هر سال لحاظ شده است.
ارزش‌گذاری با ۴ مدل
نماینده ارزش‌گذار «بمولد» از تأمین سرمایه امید با اشاره به مدل‌های ارزش‌گذاری برای شرکت مولد نیروگاهی تجارت فارس گفت: مدل‌های ارزش‌گذاری مبتنی بر ۴ روش بوده به نحوی که «بمولد» بر اساس مدل‌های مبتنی بر جریانات نقدی، مدل‌های مبتنی بر دارایی‌ها و مدل‌های ترکیبی ارزش‌گذاری شده است.
وی در پایان افزود: جمع‌بندی ارزش‌گذاری «بمولد» به عدد ۵ هزار و ۴۶۰ میلیارد تومان و به ازای هر سهم ۶ هزار ۴۵۴ ریال رسیده است که مبنای عرضه اولیه قرار گرفته است.

 

نوشته های مرتبط