بالاترین بازدهی سالانه در «صندوق سهامی سرو»
به گزارشپایگاه خبری توفیق اقتصادی ، «صندوق سهامی سرو» بیش از ۱۴هزار میلیارد ریال دارایی تحت مدیریت دارد، این صندوق در میان صندوقهای سهامی بالای ۱۰ هزارمیلیارد ریال بازارسرمایه ایران با بازدهی ۷۴.۵ درصد بالاترین بازدهی سالانه را داشته است.
این صندوق همچنین از ابتدای فعالیت یعنی تیرماه سال ۱۳۹۸ تا کنون بازده ۱٬۲۳۵٫۲۸٪ داشته است که بالاتر از شاخصکل بورس و سایر بازارها مانند ارز، طلا، مسکن و… بوده است. این صندوق که از نوع سهامی است، بنا بر تعریف، حداقل ۷۰ درصد از دارایی خود را به شکل سهام و حداکثر ۳۰ درصد باقیمانده را به شکل داراییهای دیگر، مدیریت میکند.
چگونه در صندوق سرو سرمایهگذاری کنیم؟
سرمایهگذاران میتوانند به راحتی همانند خرید سهام، نماد سرو را در کارگزاری خود جستوجو و نسبت به خرید و فروش واحدهای این صندوق اقدام کنند. علاقهمندان برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان سرمایهگذاری میتوانند به صفحه «صندوق سهامی سرو» مراجعه کنند.
نماد ETF “سرو” چیست و چه ویژگی دارد؟
نمادهای ETF همان صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله بورس هستند که ابزار غیر مستقیم خرید و فروش سهام به شمار میروند، این صندوقها توسط معاملهگران حرفهای بازارسرمایه و تحت نظارت نهادهای مالی بورس مدیریت میشود.
این نمادها مانند «سرو» به دلیل اینکه توسط افراد حرفهای بورسی پرتفوی سهام تشکیل میدهند از افراد عادی که وارد بورس میشوند سهمهای بهتری را خریداری میکنند و سود بالاتری کسب میکنند، طبیعتا در افت بازار هم سهمهای این صندوقها کمتر ریزش میکند. از آنجا که پشتوانه صندوق ETF سرو از نهادهای مالی تحت نظارت سازمان بورس است و بازارگردانی فعال دارد، بنابراین مانند سهمهای عادی در صف فروش ندارد و به راحتی نقد میشود.
خط مشی مدیریت صندوق سهامی “سرو”
علیرضا نجارپور، کارشناس ارشد بازار سرمایه و مدیر صندوق سرو، میگوید: ساختار مدیریت صندوق سرو به گونهای است که در بخش کلان و خط مشی شامل یک کمیته سرمایهگذاری میشود که استراتژیهای کلان صندوق را تعیین میکند. تیم تحلیل مشاور سرمایهگذاری ترنج که شامل یک تیم ۸ نفره است مطابق با استراتژیهای کمیته سرمایهگذاری به بررسی و تحلیل عمیق صنایع و شرکتها میپردازد و در نهایت مدیر پرتفوی صندوق با در نظر گرفتن خط مشی کمیته سرمایهگذاری و نتایج تیم تحلیل به چینش و مدیریت پرتفوی میپردازد. در واقع مدیریت صندوق سرو، متکی به شخص خاصی نیست بلکه متکی به یک فرایند و پروسه مدیریتی است.
اهرم صندوق سهامی “سرو”
نماد سرو در حال حاضر مجهز به آپشنهایی (قراردادهای اختیار معامله) با سررسید دیماه ۱۴۰۲ است. سرمایهگذاران ریسکپذیر با خرید اختیار خرید میتوانند با پرداخت پول کمتر و استفاده از خاصیت اهرمیِ اختیار خرید نسبت به کسب بازدهی بیشتر در مقابل تحمل ریسک بیشتر اقدام کنند. همچنین سرمایهگذارانِ ریسکگریز با خرید اختیار فروش میتوانند خود را در مقابل ریزشهای بازار، بیمه کنند.
البته خاصیتی که بازار آپشن دارد این است که هر سرمایهگذار با ریسک پروفایل مشخص، میتواند یک استراتژی خاص را انتخاب کند و مطابق با آن به اتخاذ موقعیت بپردازد. همچنین یکی از اهداف ترنج، عمق دادن به بازار آپشن «سرو» است که در آینده سرمایهگذاران بتوانند هر گونه موقعیتی را که نیاز است، در پیش بگیرند.
در پایان باید تاکید کرد، اتفاقات سال ۹۹ تجربه خوبی برای سهامداران، نهاد ناظر و نهادهای مالی بورس بود، طی ۴ سال گذشته ابزارهایی مانند صندوقهای ETF توسعه قابل توجهی پیدا کردند و توانستند تا حد زیادی ریسکهای سرمایهگذاری در بورس را کاهش دهد و مقصد جدید و مطمئنی برای سرمایههای مردم باشد.
چگونه در صندوق “سرو” سرمایهگذاری کنیم؟
سرمایهگذاران میتوانند به راحتی همانند خرید سهام، نماد سرو را در کارگزاری خود جستوجو و نسبت به خرید و فروش واحدهای این صندوق اقدام کنند. علاقهمندان برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان سرمایهگذاری میتوانند به صفحه صندوق سهامی سرو مراجعه کنند.